Βρίσκεστε εδώ : Προϊόντα Επιχειρηματικές Λύσεις Εστίαση - Καφέ - Κέντρα διασκέδασης Λύσεις διαχείρισης παραγγελιών σε χώρους εστίασης

Διαχείριση Παραγγελιών σε χώρους εστίασης


Γιατί μου χρειάζεται εξοπλισμός για να πάρω μια παραγγελία ;


servitoros-timoueipanΣε κάθε δουλειά, ο σκοπός είναι να εξυπηρέτησουμε με ακρίβεια και σταθερή ποιότητα, πάντοτε χωρίς λάθος, όσο πιο πολλούς πελάτες μπορούμε στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Στο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε, που οι πελάτες περιορίζουν την κατανάλωσή τους, όλα πλέον έχουν την σημασία τους.
Όποιος και να είναι ο τύπος του καταστήματος, εστιατόριο, ταβέρνα, καφετέρια, bar ή delivery, η παραγγελία του πελάτη πρέπει να καταγραφεί εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια όποια και αν είναι η ειδική προτίμηση του στον τροπο παρασκευής του είδους που παρήγγειλε. Αν ο πελάτης αλλάξει γνώμη σε κάτι, πρέπει να είναι σίγουρο ότι η κουζίνα θα ενημερωθεί άμεσα χωρίς πιθανότητα λάθους. Πρέπει να είναι σίγουρο ότι οι παραγγελίες που έχουν μπει από νωρίς, για παράδοση σε συγκεκριμένη ώρα (πχ delivery), θα εμφανιστούν στην κουζίνα για να ετοιμαστούν, στον χρόνο που πρέπει, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να θυμάται πράγματα που στην ένταση της δουλειάς μπορεί να ξεχάσει. Όταν η παραγγελία είναι έτοιμη, η κουζίνα πρέπει να μπορεί να ενημερώσει άμεσα όσους σχετίζονται, ώστε να πάει εγκαίρως στον πελάτη. Περισσότερες παραγγελίες στον ίδιο χρόνο και λιγότερες διαδρομές του σερβιτόρου, σημαίνει λιγότεροι σερβιτόροι.
Πρέπει να υπάρχει εικόνα του χρόνου αναμονής των πελατών ώστε να διασφαλίζεται πάντοτε η ποιότητα εξυπηρέτησης και η φήμη του καταστήματος να είναι πάντοτε η καλύτερη. Επιπλέον μικρότερος χρόνος αναμονής των πελατών σημαίνει και καλύτερη εκμετάλλευση του τραπεζιού, αφού θα αλλάξει πελάτες περισσότερες φορές. Ακρίβεια στην εκτέλεση της παραγγελίας σημαίνει λιγότερη ένταση και περισσότερη αυτοσυγκέντρωση σε όλο το προσωπικό άρα λιγότερα λάθη,  καλύτερο φαγητό.


Τα μέσα.

Shuttle-POSFastorderΟι παραλλαγές στην μηχανογραφική υποστήριξη της διαχείρισης των παραγγελιών είναι αρκετές, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του καταστήματος.  Σε κάθε περίπτωση όμως η βασική σύνθεση είναι ένας υπολογιστής και το πρόγραμμα διαχείρισης των παραγγελιών που συνδέεται με έναν θερμικό εκτυπωτή κουζίνας.
Η παραγγελία καταχωρίζεται στο πρόγραμμα και εκτυπώνεται με ακρίβεια στην κουζίνα όπως και κάθε αλλαγή της ενώ η παρακολούθηση της γίνεται στην οθόνη του υπολογιστή. Ποιος είναι ο χρόνος αναμονής, τι είναι για το τραπέζι και τι για πακέτο, τι μέρος της παραγγελίας έχει εκτελεστεί, τι μένει και τι επιπλέον θέλουν οι πελάτες; birch-thermal-printerΠοιος είναι ο πελάτης που καλεί για τηλεφωνική παραγγελία χωρίς να χρειάζεται να δώσει τα στοιχεία του; Τμηματική εκτέλεση παραγγελίας με τμηματική έκδοση αποδείξεων αλλά εύκολος λογαριασμός στο τέλος όσες φορές και να αλλάξουν τραπέζι οι πελάτες; Στις πίτσες ο υπολογισμός πρέπει να προκύπτει από τα συστατκά; Τι χρωστά ο σερβιτόρος ή ο διανομέας; Όλες αυτές οι ερωτήσεις έχουν εύκολες απαντήσεις με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο από ένα πρόγραμμα διαχείρισης παραγγελιών εστίασης όπως είναι το Fastorder. Γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.


Ακόμα περισσότερα μέσα.

WF35FastorderΑν ο χώρος είναι μεγάλος, η χρήση ασύρματων φορητών τερματικών θα περιορίσει στο ελάχιστο τις διαδρομές των σερβιτόρων. Λιγότεροι σερβιτόροι θα παίρνουν πιο γρήγορα περισσότερες παραγγελίες που θα διαβιβάζονται με ακρίβεια αμέσως στην κουζίνα χωρις αυτοί να χρειάζεται να μετακινηθούν. Αν η κουζίνα κάνει χρήση επιπλέον σταθμού εργασίας, θα μπορεί να ειδοποιήσει αμέσως με τον πιο φιλικό τροπο όσους σχετίζονται με μια παραγγελία όταν κάτι είναι έτοιμο, και αναλόγα με την περίπτωση ο αρμόδιος σερβιτόρος θα μπορεί να την εκτελεί τμηματικά ή όχι. Αμεσα και χωρίς ιδιαίτερες συνεννοήσεις, χωρίς πιθανότητα λάθους.
Αν οι σταθμοί εργασίας έχουν οθόνες αφής τότε οι ενέργειες θα γίνονται ακόμα πιο γρήγορα. Αν υπάρχει συνδεδεμένη ταμειακή μηχανή ή φορολογικός μηχανισμός με επιπλέον θερμικός εκτυπωτής τότε η έκδοση της απόδειξης - τμηματικά ή όχι - θα γίνεται αυτόματα με την εκτέλεση της παραγγελίας. Χωρίς επιπλέον πληκτρολογήσεις και χωρίς λάθος. Κι όταν ολα τα παραπάνω αφορούν σε αξιόπιστα και οικονομικά μοντέλα τότε η απόσβεση θα γίνει αμέσως και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι: ο επιχειρησματίας, οι εργαζόμενοι, οι πελάτες.
 

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας

Μάθετε τα πάντα για τις λύσεις μας στον χώρο της εστίασης και το πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας. Ζητείστε μας ένα ραντεβού για να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τις δυνατότητές τους. Τηλεφωνείστε μας ή εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας μέσα από τον δικτυακό μας τόπο.

Με ενδιαφέρει