Βρίσκεστε εδώ : 1-Ήξερες ότι Linux στο PC

Linux στο PC

Μέχρι τώρα...

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Linux είναι ένα πολύ γρήγορο και σταθερό λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο σε εκατομύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, με χιλιάδες εφαρμογές για κάθε χρήση που δεν επηρεάζεται από τους ιούς και το καλύτερο απ'όλα, είναι δωρεάν. Όμως παρά τα τόσα θετικά, δεν αποτελούσε ως τώρα επιλογή για την πλειονότητα των Ελλήνων, επειδή τα Windows παρέμεναν πάντοτε μια πολύ πιο φιλική πρόταση για την τυπική χρήση, με καλύτερη αισθητική και πολύ καλύτερα εξελληνισμένα.

Dell_and_Ubuntu1Άλλαξε κάτι;

Στην νέα έκδοση του Ubuntu Linux παρουσιάστηκε το περιβάλλον εργασίας Unity, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για να είναι φιλικό και όμορφο ώστε να μπορεί να προσεγγίσει την μεγάλη μάζα των χρηστών. Επιπλέον εισάγει φρέσκα και καινοτόμα χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάμε στα Windows, όπως ο χειρισμός της επιφάνειας εργασίας του, η έτοιμη και δωρεάν σύνδεση στο ... σύννεφο με το Ubuntu one ώστε αυτά που θέλετε να είναι άμεσα διαθέσιμα στην ταμπλέτα ή στο smartphone σας, και η "κατευθείαν" και δωρεάν πρόσβαση σε εξαιρετικές εφαρμογές γραφείου, επικοινωνίας, πολυμέσων, γραφικών, εκπαίδευσης, επιστήμης, τεχνολογίας και πολλών άλλων για να καλύψει όλες τις τυπικές ανάγκες ενός χρήστη και όχι μόνο.

Ελληνικά;

Ο εξελληνισμός είναι πολύ καλός από την αρχή, έχει βάθος και πλέον δεν χρειάζεται να κάνεις ειδικές ενέργειες για ελληνικό περιβάλλον ή ελληνικό πληκτρολόγιο όπως στις εκδόσεις του Linux του παρελθόντος, που ακόμα και αν τα έκανες όλα σωστά, πάλι το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό.

Dell_and_Ubuntu2Συμπέρασμα

Αν λάβει κανείς υπόψη του τα εξαιρετικά θετικά στοιχεία του Linux που έρχονται από το παρελθόν, μαζί με την καινούρια, πολύ φιλική, πολύ πλούσια σε εφαρμογές και εξαιρετικής αισθητικής πρόταση του Ubuntu Linux, καταλήγει σε έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό λόγω ... τιμής. Γιατί με ένα πολύ καλό λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές που δεν κοστίζουν, γίνεται δυνατό να έχεις ένα εξαιρετικό τελικό ελληνικό σύστημα με πάρα πολύ φθηνή τιμή αγοράς. Αν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι οι κλασσικές συνήθειες χειρισμού των εφαρμογών αλλάζουν επειδή πλέον όλα γίνονται ή μεταφέρονται στον παγκόσμιο ιστό και συγχρονίζονται με τα smartphone, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην λάβει κανείς υπόψη του μια τέτοια επιλογή, ειδικά όταν τα οικονομικά του είναι στενά. Ειδικά για μαθητικό υπολογιστή, είναι αντικειμενικά η καλύτερη επιλογή ...

Με ενδιεφέρει να ενημερωθώ για συνδυασμό υπολογιστή με Linux Ubuntu